Rimpels verwijderen, welke methoden zijn er?

 

Met het ouder worden is het ontstaan van rimpels een natuurlijke verschijning. De huid wordt gedurende de jaren minder elastisch en dit heeft als gevolg dat rimpels zich eerder zullen ontwikkelen en zichtbaar worden. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat dit bij mannen eerder het geval is, maar dat vrouwen na hun 75ste levensjaar dit inhalen.

Voor zowel mannen als vrouwen kan het verwijderen van rimpels daarom een mogelijke ingreep zijn wanneer u deze als hinderlijk ervaart. Zo ziet u er snel weer vele jaren jonger uit en heeft u een stralende huid.

 

Waar moet men echter op letten bij het verwijderen van rimpels?

 

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat men bij het verwijderen van rimpels gebruik kan maken van twee soorten technieken. Zo kan er zowel gekozen worden voor een botoxbehandeling, of voor een fillerbehandeling.

 

Wat is het verschil tussen botox en fillers precies?

 

Een veel gestelde vraag waar nogal wat onduidelijkheid over bestaat is wat het verschil is tussen beide behandelingen. Een filler “vult” de rimpel. Hierdoor wordt deze minder zichtbaar en zal deze zich minder snel ontwikkelen.

 

Een behandeling met botox wordt ingezet om spieren te verslappen. Het gezicht bestaat uit talloze kleine spiertjes, een deel van deze wordt met behulp van botox dus verslapt, zodat deze minder snel rimpels zullen vormen.

 

Veelvoorkomende behandelingen

 

Wanneer we kijken waar de meeste rimpelbehandelingen wordt uitgevoerd in het gezicht zien we een aantal plekken die veel voorkomen. Zo is onder meer het verwijderen van de welbekende kraaienpootjes een zeer vee uitgevoerde ingreep. Ook het verwijderen van voorhoofdrimpels komt de laatste jaren steeds meer voor.

 

Ergert u zich al een tijdje aan bepaalde rimpels in uw gezicht? Met deze relatief kleine behandelingen kunt deze snel laten verwijderen. Voor zowel mannen als vrouwen kan rimpels verwijderen een effectieve ingreep zijn wanneer u deze als hinderlijk ervaart. Zo ziet u er snel weer vele jaren jonger uit en heeft u een stralende huid.

 

Lees u altijd van tevoren in en vraag uw arts naar een passend advies.